trend: rosa

Adlinks

I sommer har jeg gått til innkjøp av fargerike plagg og store stråvesker. Den oversizede versjonen er perfekt å ha med seg på shopping. Bli inspirert til å gå i rosa i sommer.

På vinteren gjemmer jeg meg i monokrome plagg og i farger som sort og hvitt, men nå som sommeren er her faller jeg for fargerike plagg og uventede elementer. Stråbaggen er årets it-veske og med en shopper som dette har du plass til alt du kjøper inn på handleturen.

Mine rosa favoritter finner du under.

 

Holy Zoodles

superenkelhverdagsrett

Superenkel hverdagsmat

Jeg er over gjennomsnittlig opptatt av mat, i hverdagen liker jeg raske, sunne retter som passer for hele familien. Og siden jeg ikke spiser kjøtt er jeg opptatt av balanse i kosten til barna, som oftest spiser de hva jeg spiser, men nå og da griller jeg feks kjøtt til denne super enkle og gode retten

 Pastaen er byttet ut med strimlet squash eller Zoodles, mozarellaen jeg elsker er byttet ut mot en mykere variant som heter burrata, de fleste innvandrerbutikker eller velassorterte ostedisker har dette

Jeg er allergisk mot løk, men kan se for meg at denne retten smaker digg med hvitløk, så om du ønsker det kan du tilsette det.

dsc_0628

Du trenger: Smakstomater, cherrytomater, basilikum, squash, burrata, salt pepper, olivenolje

Slik gjør du: Varm opp olivenolje over middels varme og tilsett fennikel ( og hvitløk om du liker det ) Rør ofte, pass på at fennikelen ikke blir brent, den skal være lett gyllen. Tilsett smakstomater, sett på lokket og kok i ca 5 minutter. Ta av lokket, og knus tomatene til en saus med hjelp av en sleiv, tilsett cherrytomater, noen oppdelte noen hele og kok til sausen bobler og er redusert .

Mens alt koker opp river du squashen og putter det i gryten til den er mør ca 2-3 minutter. Slå av varmen og pynt med revet basilikum og burrata. Krydre med salt og pepper og avslutt med extra virgin olivenolje, om ønskelig.  Holy Zoodles, dette er godt! Have a tasty wednesday!

Tasty Wednesday med Julies matblogg

Er det en som har utmerket seg i matbloggverdenen, er det Julie Ilona Balas bak Julies matblogg. Det som startet som en hobby, ble på kort tid til cateringfirmaet Chikus, mediebyråjobb og hele to kokebøker – “Kjernesunt” og “Julies grønne kjøkken”. Hun gir oss stadig nye og spennende oppskrifter til et sunt kosthold, uten at ting blir for vanskelig. Vi tok en prat med Julie for å litt tips og inspirasjon.

Julies matblogg

Fortell om Julies matblogg? 

– Jeg startet egentlig Julies matblogg litt på tull for sånn 8-9 år siden og hadde overhodet ingen ambisjoner om å leve av blogging slik jeg gjør nå. Det er ikke slik at jeg kan leve av annonsekroner heller, men bloggen fungerer som en slags CV for kunder som bestiller oppdrag fra meg. Jeg hadde nylig en 10 måneders pause innom fast jobb i reklamebransjen, før jeg fant ut at frilanslivet er det eneste for meg.

Hva er fokuset på bloggen?

– Jeg elsker mat, og det er hovedfokus på bloggen – jeg håper matentusiasmen min skinner gjennom. Men selv om bloggen heter Julies matblogg, handler den også om andre ting. Jeg skriver en del om reiser jeg er på, produkter jeg liker og har en spalte jeg kaller “Rå damer”, hvor jeg presenterer forskjellige rå damer innen forskjellige yrker jeg enten kjenner eller vet om.

Hva lager du om du har dårlig tid? 

– Mitt beste råd er å alltid ha en halloumi-ost liggende i kjøleskapet. Da er det raskt og enkelt å lage et skikkelig digg måltid. Halloumi er en salt ost som skal stekes i skiver, og det passer virkelig sammen med alt. Min favoritt er sammen med spicy kikerter og bringebær.

Julies matblogg

Hvilke tips har du til de som synes matlaging fra bunnen av er stress? 

– Planlegging! Jeg er så stor fan av å planlegge måltider og innkjøp, enten det er for et par dager eller uker av gangen. Finn inspirasjon på blogger, Pinterest og Instagram og skriv ned en plan og handleliste. Når du har alt i hus er det ikke så stress å lage mat fra bunnen av som det kanskje er når du må innom butikken hver dag. Ha alltid basisvarer hjemme slik at det er mulig å lage noe raskt og enkelt. God mat trenger ikke nødvendigvis være komplisert.

Hvilke ingredienser MÅ du ha på kjøkkenet? 

– Jeg må alltid ha god olivenolje, økologiske sitroner, parmesan, kikerter, kokosmelk, pasta og halloumi-ost. Da har jeg en god base for å lage forskjellige retter. Den aller enkleste retten som finnes er en enkel pasta med olivenolje, sitron, parmesan og masse pepper. Så enkelt og så godt.

Og hva med favorittoppskriften?

– Nå på sommeren vil jeg aller helst spise sjømat hver eneste dag. Selv om det egentlig er best på vinteren er det nå på sommeren jeg vil ha det. Det går mye i reker (med avokado!), blåskjell og krabbe. Sjøkreps til spesielle anledninger. Reker er liksom ikke en oppskrift, så her er blåskjell i crémant, som er en av de enklere oppskriftene jeg har. Helt perfekt når man vil bruke mest tid i sola eller på verandaen enn inne på kjøkkenet:

Julies blåskjell i crémant

Julies matblogg

2 kg blåskjell

4 hvitløksfedd

4 sjalottløk

1/2 dl olivenolje

1 økologisk sitron

2 dl crémant

1 klype salt

1 håndfull persille

Slik gjør du: 

Skyll blåskjellene i iskaldt vann. Skrubb gjerne med en børste og dra ut “busten” fra skjellene. Kast skadede skjell eller skjell som ikke lukker seg i kaldt vann.

Finhakk hvitløk og sjalottløk. Varm olivenolje i en stor gryte, gjerne en jerngryte. Fres hvitløk og sjalottløk til det er mykt og blankt.

Rasp sitronskallet over i gryta og skvis sitronsaften over. Tilsett de vaskede blåskjellene og hell over crémant. Sett på lokk og la det dampe i ca 10 minutter, eller til skjellene har åpnet seg.

Dryss en klype salt over og vend inn grovhakken persille. Server sammen med noe digg brød, aioli og bobler i glasset. Se hele oppskriften her. Julies matblogg

Foto/ Maja Hattvang, Julie Ilona Balas

Oppskrift/ Julies Matblogg

Hent din interiørinspirasjon her

Vi er hele tiden på utkikk etter inspirasjon til å fornye og forbedre og finne inspirasjon, og hvilket bedre sted enn Instagram? For en stund siden samlet vi en liste interiør-Instagrammere fra fjern og nær med alt fra planteinspirasjon, til hotell- og arkitekturinspirasjon. Denne gangen holder vi oss i Norge og tipser om de beste norske interiørkontoene du bør få med deg.

@baremalin 

Interiør Instagram

Du har vel hørt nok mas om at rosa er årets it-farge til nå, men vi blir ikke lei. Bare se de rosa velour-stolene til Malin Antonsen bak bloggen Deco by M. Det myke mot det harde går igjen i Malins interiørverden, og vi elsker velour, fjær og sarte farger mikset med marmor, jernskap og messing. I tillegg har hun et godt øye for sesonger og spesielle anledninger, så det er bare å følge med om du trenger inspirasjon til enten bursdager eller nyttårsfesten.

@sander_forbes_rolfsen

Interiør Instagram

Sander Forbes Rolfsen er kreativ leder og håndverker i Gult Hus, et firma som skreddersyr design og utforming av boliger. På Instagram får du et innblikk behind the scenes på prosjektene, og du kan kanskje ta med deg noen tips selv? Vi får i hvertfall lyst til å brette opp ermene og starte DIY-prosjekter.

@tonekrok

Interiør Instagram

Du har helt sikkert sett henne enten som trendekspert eller som dama bak styling i magasiner som Vakre Hjem og Interiør, KK, Bonytt og ELLE Decoration. På bloggen under samme navn deler Tone de siste trendene og egne stylingprosjekter. Med en lidenskap for antikke møbler, kunst og blomster går Tone forbi den klassiske minimalistiske skandi-stilen, og tørr å kjøre på med farger og maksimalistisk styling – alltid med masse sjel. Sjekk intervjuet vi gjorde tidligere i år med Tone om årets trender.

@millaboutiqueoslo

Interiørinspirasjon

Ingen over, ingen ved siden av. Eller joda, det finnes en haug gode interiørbutikker i Oslo, men Milla Boutique har virkelig vist hva de er gode for den siste tiden. De har utvidet butikken på Aker Brygge, og vi får fortsatt ikke nok. Gull, messing, marmor, velour og sort-sort-sort er stikkordene for butikken, i tillegg til en god dose okkulte, sære og spennende detaljer. Følger du de på Instagram får du en titt inn i Millas interiørunivers hver dag.

@livebrekke

Interiørinspirasjon

Tidligere redaktør i ELLE Decoration har vært med på å starte interiøruniverset Oslo Deco, en nyskapende nettside der editorials og interiørsaker møter en nettbutikk med skatter fra merker som Gubi, Vitra og Eames. Det er kanskje ikke så rart av Live attpåtil har en ganske misunnelsesverdig Instagram interiørmessig. Stilen hennes er tidløs og romantisk, med elementer virkelig setter prikken over i’en. Se også intervjuet vi gjorde med henne om årets interiørtrender her!

Foto, Instagram/ Tone Kroken, Sander Forbes Rolfsen, Malin Antonsen, Milla Boutique, Live Brekke

Slik blir du mer effektiv

stockholmfashionweekdiaryjankapolliani-5-of-12

Vi vet alle hvordan det er å ha to do-listen fylt opp, men ingen idé hvordan man skal starte på dagens 100 gjøremål. Her er noen tips for å unngå å skyve alt til fredag og ha skyldfølelse hele uken.

Prioriter

Vi vet alle hvordan det er å ville starte uken med et pang hvor du får gjort alt du skal og slipper å stresse resten av uken. Skuffelsen er derimot stor når du innser at mandagen ble kastet bort og du har sittet inne med Friends re-runs. Innrøm for deg selv at du ikke trenger å gjøre ferdig alt på listen på en dag. Del opp gjøremålene etter dager, og vær fornøyd med å ha fått gjort litt. Alt er bedre enn ingenting, og Friends re-runs er da ikke så ille det heller.

Start i det små

En av de største grunnene til at vi skyr å starte på gjøremål – vi får dem til å se så innmari store ut. Gjør om på hvordan du skriver lister, og begynn heller i det små. Istedenfor å skrive at du skal lage en hel rapport, ha heller som mål å starte research på en liten del av den. Å komme i gang er ofte det største problemet, og ting løser seg ofte så fort du bare får satt deg ned og kommet igang.

stockholmfashionweekdiaryjankapolliani-6-of-12

Legg inn pauser 

Det er ingen grunn til å gå en hel dag og tenke på ting du burde gjort. Når du har en pause i løpet av dagen – legg fra deg jobb og mas. Lukk Macen og ta en joggetur – det klarner hodet ditt, får deg til å føle deg mer effektiv og setter i gang kroppen og hodet.

Legg vekk distraksjoner

En genial app til de som jobber på Macen – blokker sider du bruker til å prokrastinere. De som bruker Chrome kan laste ned StayFocused, mens appen SelfControl kan lastes ned til alle maskiner. Her kan du velge hvilke nettsteder du vil blokkere, og hvor lenge de skal være blokkert.

 

trend: wrap it

Annonse

Wrap it! En av sesongen desidert største trender og som virkelig har gjort comeback er omslagsblusen, for å ikke snakke om omslagskjolen. De ble først designet for damer med selvtillit som trengte noe praktisk, elegant og sensuelt på samme tid. Og det er nøyaktig slik omslagstrenden får kvinnen til å føle seg. Det perfekte sommerplagget er det også, og like lett å dresse plagget opp som ned.

Den stripete blusen fra KappAhl er blitt stor favoritt, og det beste er at både toppen og kjolen passer alle kroppsfasonger. Du fremhever enkelt midjen med å knyte i livet, foran, bak eller på siden og skaper en illusjon om midje om du ikke har en. Den fremhever også bysten og kravebenet som er veldig flatterende. Den er perfekt til hverdags stylet med jeans eller til denimskjørt her  eller her. 

Er ikke dette det ultimate sommerplagget så vet ikke jeg. Også føler jeg meg skikkelig fin, rett og slett.

Jeg valgte også å style omslagskjolen med jeans, rett og slett for å vise at du ikke trenger å ha bare ben for å gå med kjole. Jeg syns det gir en fin casual look, men med høye heler blir det allikevel elegant. Kjolen fremhever også det beste med knyting som du kan ha foran eller bak. Du finner den her!

Kjolen er like fin til hverdags som til fest, og med et par statementøredobber er du klar for fest på 1-2-3. 

Denne kjolen er også perfekt til stranden, med espadrilles og med en bikini under er du beach ready. Jeg kommer med noen pakketips innom kort tid på youtube og gleder meg til å vise dere hva jeg har med i feriekofferten

Bli med meg til Berlin

Invitert

ZALANDO ARRANGERER EGEN MOTEUKE

For andre år på rad arrangerer shoppinguniverset Zalando sin egen mote- og musikkfestival. Jeg sjekket ut temperaturen på Bread & Butter sist uke i Berlin, og gjett om det ga mersmak.

For andre år på rad arrangerte Zalando Bread & Butter, en festival hvor man forener det beste innen mote og musikk. I fjor overrasket både Gigi Hadid og A$AP Rocky, som var to av gjestene under festivalen. I år får publikum møte moteikonet Dame Vivienne Westwood (også kjent som Queen of Punk) og toppmodell, it-jente og aktivist Adwoa Aboah.

– Dette er en festival du ikke opplever på noen annen arena. Har du lyst til å oppleve motevisninger, har du nå muligheten til dette ved å kjøpe billetter. Merker som Topshop, adidas og Zalando har alle visninger i september. Drømmer du om å sitte front row på visninger men aldri blir invitert? Nå har du muligheten.

Les hele artikkelen her!

finn din festivalstil

Annonse

Sommeren er den store festivaltiden, og selv om musikken står i fokus så spiller antrekkene også en viktig rolle og festivalstilen tar av som aldri før. Her skal avslappet kombineres med trendy, og komfortabelt med rått, hippie og rocka, Zalando har gjort det enkelt så du lett kan finne din festivalstil.

Elsker du festival er sjansen stor for at du også elsker å kle deg opp til festival. Det er grunn nok til å kunne dra på litt ekstra og kle deg opp i klær som skiller seg litt ut fra mengden. Jeg har en liten forkjærlighet for 70 tallet og går ofte for frynser og etniske print når jeg kler meg til musikk og hangout med venner, det er liksom min festivalstil.

Går du inn på Zalando.no så kan de hjelpe deg med å finne frem til din Festivalstil. Jeg valgte å style en etnisk inpirert kjole fra Rachel Zoe  / her / med høye hæler fra Love Moschino / her / med sommerens mest trendye veske som rommer masse fra Kate Spade / her / og statement øredobber fra Sweet Deluxe / her /

Jada jeg vet at en gyllen regel på festival er å la de høye hælene bli hjemme og gå for boots, støvler, joggesko eller sandaler, men jeg er en sucker for alt med farger og skoene  Love Moschino / her / gir ethvert antrekk et ekstra løft. Også har jeg alltid med meg ekstra sko i vesken.

Detaljene er virkelig det som teller på festival. En iøynefallende veske som dette er perfekt, så du kan pakke med deg alt du trenger for en hel dag på festival. Husk regnjakke, solbriller, solkrem og sandaler. Du finner vesken fra Kate Spade / her

Finn din festivalstil her og bli inspirert enten om du er Free spirit, men ingen hippie, om du liker å skille deg ut fra folkemengden med candyfarger eller om du er urban og trendy.

©Victoria Mehlum

 

Slik tar du deg bedre ut på bilder

Lei av å alltid være uheldig på bilder? Det finnes noen triks til et litt bedre resultat.

Bli mer fotogen

 • Løft haken og stikk ut hodet. Dette føles garantert unaturlig ut i begynnelsen, men kan hjelpe på bilder så lenge du ikke overdriver det. Ved å løfte haken viser du mer av halsen og du får bedre holdning. Ikke minst unngår du alles mareritt, dobbelhaken.
 • Finn din vinkel. Dårlige kameraer gjør gjerne at du ser flatere ut og bredere ut i ansiktet, og er ofte i det hele tatt ikke så flatterende. Finn hvilken side du liker best og flytt hodet litt den veien. Da ser man trekkene i ansiktet tydeligere og det ser ikke ut som at ansikt og hals går i ett.
 • Samme gjelder kroppen – bilder rett frem gjør deg noen ganger bredere og formløs. Vend deg heller mer mot siden, kryss bena eller bruk armene til å fremheve midjen.
 • Rett opp ryggen. Da ser du både høyere og stoltere ut, og man får inntrykk av at du er komfortabel med å bli tatt bilde av – win win.
 • Power-pose. Legg vekten på det bakre benet, og strekk ut det fremste for å se mer aktiv og selvsikker ut. For referanse – se alle bilder av Kendall Jenner på rød løper;)
 • Vi har vel alle en venn som ber fotografen ta bilde ovenfra og ned? Det er ikke nødvendigvis en fasit her. Mens ansiktet gjerne ser smalere ut slik, kan kroppen se butt og kort ut. Tar du bilde i helprofil er det ofte lurt å ta bildene nedenfra, så ser man litt lengre ut.
 • Vær deg selv! Ikke gjem ansiktet ditt eller vær redd for å le. Til syvende og sist er det bare et bilde, og det er ikke så himla farlig. Bedre å være penere i virkeligheten, si.
 • Bonus: Er du blogger er alltid en falsk catwalk over fotgjengerovergang en vinner.

LES OGSÅ: Hudpleierutinen alle bør følge

Sånn – da er det bare å løpe på sommerfest uten frykt for å bli tagget på Facebook og Insta!

Bli mer fotogen

 

slik skaper du gode sovevaner for barnet ditt

Annonse

Har du sovet godt i natt? Spørsmålet kommer fra venninnen min som har en liten baby, jeg så på snapchat at du var oppe klokken fem, sier hun, mens hun fortsetter; Vi var selv våkne klokken fire i dag. Det er det som opptar oss mest, søvn! Om du selv sover lite vet du hvordan det kjennes, men når barna sover lite er alt mye verre. Jeg har iallefall barn som da spiser mindre, griner, skriker og er misfornøyde barn. Og en ting har jeg lært meg, det er gode søvnvaner for barnet mitt som til syvende og sist hjelper.

Siden jeg ble mor for første gang for snart seks år siden har jeg sovet lite, noen ganger våkner jeg opp med følelsen av at jeg nesten bare har lukket øynene såvidt. Gode søvnvaner og rutiner er alfa og omega hos oss, sluntrer vi unna blir søvnkvaliteten hos hele familien dårligere. Og når barna endelig er i seng på kvelden kan jeg få den etterlengtede “meg-tiden”.

Alle barn og babyer er forskjellige, og det er opp til oss å lage rutiner som er best for deg og barnet ditt, det som fungerer for meg, fungerer ikke alltid for alle andre og det er viktig å lytte til deg selv og deres behov. Jeg har allikevel noen tips til hvordan du skaper gode søvnrutiner for barnet ditt.

 • Vi har skapt trygge kveldsrutiner for barna, for mange er det kjedelig med rutiner, når det kommer til søvn er det faktisk bare bedre å sove på nettene enn å tenke at man har for mye rutiner.
 • Ro ned barna dine før legging. Mine barn får ikke se på TV når det er en time til sengetid, de trenger å roe seg ned og få annen stimuli gjennom lesing av bøker, sang eller rolig lek.
 • Lag kveldsmat som metter og la barna roe seg rundt kveldsmaten. Snakk om dagen som har vært, vær delaktig i hverdagen deres og planlegg morgendagen.

Etter dette begynner vi kveldsstellet, og selv om barna våre er blitt større følger vi allikevel Natusan® sin 3-stegs leggerutine som er klinisk bevist å hjelpe din baby til å sove bedre på bare en uke.  Med de 3 enkle stegene BadMassasje og Stille Stund før leggetid kan din baby få hjelp til å sovne raskere og sove lengre. Prøv det i 7 netter og se hvilken forskjell det kan gjøre for din baby. Natusan Bedtime er en serie med beroligende og avslappende egenskaper.

1. Bad En deilig og avslappende opplevelse for deg og din baby. Det er den perfekte måten å forberede din baby på leggetid. Jeg husker denne fine tiden med barna hvor badet var høydepunktet på dagen. Ungene elsker det fortsatt, og etter lange dager i barnehagen er det godt å få av seg all skitt. Natusan Bedtime Bath dufter deilig og ungene mine elsker skummet. Natusan Bedtime Shampoo kan også anbefales, den rengjør mildt og skånsomt og har en deilig duft av lavendel.

2. Massasje Det andre steget er en flott måte å få babyen din til å føle seg trygg, elsket og klar for søvn- en beroligende massasje. Noen barn elsker det, andre ikke. Vi har to barn som er helt forskjellige her, men minstejenta syns fortsatt dette er deilig. Natusan Bedtime Baby Oil er fortsatt favoritten her hjemme.

3. Stille Stund Etter å ha gitt din baby et varmt bad etterfulgt av massasje, er det tid for å få barnet i seng med en stille stund sammen. Sørg for at du holder atmosfæren rolig og unngå aktiv lek. Du kan hjelpe barnet med å roe seg gjennom lesing, rolig sang eller amming/flaske. Det er ikke noe som er bedre enn å krype under dyna med to nyvaskede barn og lese favorittboken og lese nattasanger. Følelsen av å få den gode nattaklemmen og sussen før de sovner er fantastisk.

Også er det faktisk MEG-tid. Det er utrolig viktig å tenke at alle barn er forskjellige og at ting blir bedre. Men, gode søvnrutiner handler ikke bare om søvn for meg, men det er en utrolig fin tid sammen med barna, vekk fra sosiale medier, TV og andre forstyrrelser.

 

Translate »