Jeg har brukt lørdag og søndag på familien min. Og fikk meg en liten påminnelse på hvorfor jeg elsker å være mamma. Denne artikkelen ble skrevet i fjor, men den er like aktuell i dag. Grunnene til at jeg elsker å være mamma finner du under. Det er så innmari lett å glemme hvorfor det er så fantastisk, når du sover dårlig, våkner tidlig og løper hit og dit for ungene. Ha en fantastisk søndag alle sammen.

Når klokken er 9 på morgenen, men det føles som om klokken er 9 på kvelden fordi dagen startet altfor tidlig. Alt du har lyst til er å krype tilbake i sengen og sove, lenge. Søvnløse netter, trassalder og tidsklemme kan være enormt slitsomt, men til syvende og sist er det så verdt det, og dette er noen av grunnene til at jeg elsker å være mamma.

Mestringsfølelsen
En av de fineste tingene med å være en mor er å få oppleve mine barns mestringer hver eneste dag. Jeg får rett og slett beundre hva vi voksne tar for gitt. Som at datteren min har klart å kle av seg klærne sine alene, eller at sønnen min klarer å skrive navnet sitt og så smått har begynt å lese.

Å se de vokse
Det å se på barna sine og se at de vokser opp som trygge barn med selvtillit, og med kreative tanker er fantastisk.  Jeg elsker å ha “målestreker” på barnerommene der vi har fulgt hvor mye de har vokst de siste årene for å ha en påminnelse om hvor små de en gang her vært.

Å utforske
Den beste delen med å være mor, etter min mening, er at tiden med små barn er et eventyr. Jeg elsker å se barnas øyne lyse opp. Det å få se ting gjennom barnas øyne, at hver eneste nye ting som dukker opp er spennende og at de tar alt inn med en interesse uten like. Alt barna gjør når de er små gjøres med en ekstrem innlevelse, og jeg får være med på alt dette.

Kjærligheten
Det å våkne opp med en seng full av unger er kanskje ikke det du tenker at er deilig, lite søvn på nettene er heller ikke favoritten,. Men, det å våkne opp med masse smil og gode klemmer på morgenen er noe av det beste jeg vet, selv klokken fem på morgenen. Den uendelige kjærligheten du får av barna er vel verdt det.

Å være den beste versjonen av seg selv
Jeg elsker følelsen av at min sønn og datter lærer meg å være den beste versjonen av meg selv som jeg kan være. Som mor, må jeg være mer tålmodig, snillere, mildere, søtere og mer rasjonell enn jeg vanligvis er. Det at barna mine får frem det beste i meg er en fantastisk følelse.

Smell the flowers
Som mamma får jeg lov til å gjøre de tingene jeg elsket å gjøre som barn, som å male påske-egg, bake julekaker, feire Halloween, tro på julenissen, og jeg tar meg tid til å lukte på blomstene datteren min plukker i veikanten. Livet har rett og slett mer substans nå med barn.

Glede
Det å være mamma gir en spesiell følelse, det å få være barnas støtte nummer 1. Se de smile, fnise, vokse og lære. Følelsen av å være deres nummer en er rett og slett en glede. Jeg er den siste de sier natta til, den de roper på om natten om de drømmer og den de roper til når de våkner på morgenen. Som en av mine lesere skriver; jeg er en rockestjerne og har verdens største fans, mine barn.

Photo Credit Yvonne Wilhelmsen for KK

Translate »
More in Lifestyle
4 podcaster som garantert vil få deg til å le

Når man har en hektisk hverdag og pendler mellom flere steder på en dag, blir det lite tid til tv-titting...

Close